Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | 85 % Tempranillo, 10 % Grenacha, Carinena, Viura in Albiollo, 4 % Cabernet Sauvignon,1 % Pinot Noir |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
BIO vina | |
Država |
Regija: Ribera del Duero
Sorte grozdja: 85 % Tempranillo, 10 % Grenache, Cariene, Viure in Albiolla, 4 % Cabernet Sauvignon in 1 % Pinot Noir.
Starost trt: povprečno 90 let
Fermentacija: ločeno po vinogradih v betonskih tankih
Maceracija: 9 dni
Zorenje: 17 mesecev
Stopnja alkohola: 14,00 %
Opis:Svetla rubinasto-rdeča barva; na nosu svež čvetlični vonj, ki se prelije v arome robide, češnje, vijolice in začimb. V ustih je čutiti svilnato teksturo, iz ozadja pa pride okus rdečega sadja in temnega jagodičevja. Zaključek je nežen, z mehkimi tanini, skoraj sladek. Okus ostane v ustih še kar nekaj časa potem, ko smo ga že popili.
Ujemanje s hrano
Jagenjček, Rdeče meso, Svež ali zrel sir
Torremilanos
Klet Finca Torremilanos je leta 1903 ustanovil Calixto Seijas Zorrilla. Pretežna sorta je Tempranillo, poleg te pridelujejo še Granache, Cabernet Sauvignon, Merlot, Modri Pinot,.. Za pridelavo vin uporabljajo izključno grozdje iz lastnih vinogradov, kateri so vsi certificirani kot biološka pridelava.