Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Crozes je pridelan iz 100 % Syrah. Fermentacija je temperaturno nadzorovana, maceracija poteka 4 tedne. Nato vino 36 mesecev zori v hrastovih sodih. Razkošno vino nas bo popolnoma zapeljalo. V ustih prepoznamo ribez in vanilijo, zaključek je dolg in pikanten.
Ujemanje s hrano
Perutnina, govedina, jagenjček, divjačina
E. Guigal
Zgodovina kleti E. Guigal sega v leto 1946. Ustanovil jo je Etienne Guigal v vasici Ampuis. Ampuis leži v apelaciji Côte-Rôtie v severni dolini reke Rhone. Klet E. Guigal vinificira in stara vsa vina iz znamenitih leg. Med temi legami so Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Tavel in Côtes-du-Rhône. Vsa ta vina obdelujejo v svoji kleti v Ampuisu. Od leta 2003 uporabljajo izključno sode iz lastne sodarne.