Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Sorte grozdja: 50% Syrah, 45% Grenache, 5% Mourvèdre
Tla: apnenec, granit
Povprečna starost trt: 35 let
Vinifikacija: tradicionalno, fermentacija poteka s kontrolirano temperaturo, dolga maceracija (stik mošta z jagodno kožico)
Zorenje: 1,5 leta v velikih hrastovih sodih
Donos: 41Hl/ha
Barva: temna ribinasto-rdeča
Vonj: sveže rdeče sadje, jagodičevje in začimbe
Okus: aromatični in polno vino, z mehkimi in uglajenimi tanini.
Ujemanje s hrano
Jagenjček, Rdeče meso, Svež ali zrel sir, Meso z žara
E. Guigal
Zgodovina kleti E. Guigal sega v leto 1946. Ustanovil jo je Etienne Guigal v vasici Ampuis. Ampuis leži v apelaciji Côte-Rôtie v severni dolini reke Rhone. Klet E. Guigal vinificira in stara vsa vina iz znamenitih leg. Med temi legami so Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Tavel in Côtes-du-Rhône. Vsa ta vina obdelujejo v svoji kleti v Ampuisu. Od leta 2003 uporabljajo izključno sode iz lastne sodarne.