Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Tla: apnenec, peščenjak
Sorte grozdja: 70% Grenache, 20% Cinsault, 10% Syrah
Viniffikacija: Mošt se po kratki maceraciji loči od jagodnih kožic, nato sledi fermentacija s kontrolirano temperaturo
Povprečna starost trt: 25 let
Zorenje: v inox posodah
Pridelek: 35Hl/ha
Barva: rose, kristalno
Vonj: svež, z aromami rdečega sadja in citrusov s ridihom maline in rdečega ribeza
Okus: elegantno vino s telesom in lepo uravnovešeno
Ujemanje s hrano
Morske rižote, Perutnina, Ribe, Testenine, Zelenjavne rižote, Aperitiv
E. Guigal
Zgodovina kleti E. Guigal sega v leto 1946. Ustanovil jo je Etienne Guigal v vasici Ampuis. Ampuis leži v apelaciji Côte-Rôtie v severni dolini reke Rhone. Klet E. Guigal vinificira in stara vsa vina iz znamenitih leg. Med temi legami so Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Tavel in Côtes-du-Rhône. Vsa ta vina obdelujejo v svoji kleti v Ampuisu. Od leta 2003 uporabljajo izključno sode iz lastne sodarne.