Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Iz kozarca se dvignejo čudovito elegantne arome vijolic, rdečega sadja, citrusnih not in začinjene slive. Vino ima zelo jasen sadni izraz, ki se na brbončicah odpre z rdečo pomarančo, slivo in kančkom sladkega korena. Ravnovesje med aromo in okusom je presenetljivo. Ima izjemno teksturo, dolžino in navdušuje s svojo harmonijo. Tanini so čvrsti, a žametni, vina pa se zaključijo z notami posušenih vrtnic in vijolic, klasičnih barbareskovih lastnosti, ki se najbolje izražajo le v vrhunskih letnikih.
Ujemanje s hrano
Jagnjetina, teletina
Gaja
Danes smo deležni že četrte generacije družina Gaja. Družina izvira iz Piemonta v Italiji pravzaprav iz Barbaresca, kjer je leta 1859 bila ustanovljena prva klet. Zgodovinska klet s svojo tradicijo in kakovostjo sega v sam vrh svetovnega vinarstva. Mnogi kleti Gaja pripisujejo zaslužek za prepoznavnost pokrajine Piemont in Barbaresca v svetu.