Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Polno belo vino, ki ga sestavljajo avtohotne sorte kot so Furlanski Tokaj, Rebula in Istrska Malvazija, ki vrejo in zorijo v klasičnih sodih. Vino močno zaznamuje Tokaj, ki mu daje strukturo, Zlata Rebula mu doda pravo mero kisline in svežine, medtem ko Istrska Malvazija poskrbi za njegovo polnost.
Ujemanje s hrano
sveži siri, testenine, morski sadeži, ribe, zelenjavne rižote
Edi Keber
Edi Keber prisega na običaje in teritorij, od koder prihaja. Iz tega je nastal projekt Collio. Njegova ideja je ustvariti vino, ki odraža običaje in izraža teritorij. Danes so v ospredju sortna vina, predvsem avtohtonih sort. Zvrsti pa ostajajo na robu zanimanja.