Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | 85% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot, 4% Merlot, 3% Malbec |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Vino je zvrst Cabernet Sauvignona (85%) in ostalih sort: Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot, Malbec. Cabernet Sauvignon in Merlot prispevata mehkobo, Cabernet Franc mehke tanine, Malbec okus čokolade in kompleksnost, Petit Verdot pa okrepi in poudari vse okuse. Grozdje iz Sonome prispeva vinu arome temnega sadja in strukturo. Grozdje iz Nape prispeva arome borovnic, črnega ribeza in cedre. Vino je 13 mesecev zorelo v francoskih in ameriških hrastovih sodih. Med pridelavo in zorenjem so bile uporabljene tehnike, kot so hladno potaplanje klobuka in podaljšana maceracija, s katerimi so dosegli mehkejše tanine, intenzivnejšo barvo in okus.
Ujemanje s hrano
Jagenjček, rdeče meso, svež ali zrel sir, meso z žara