Lastnosti
Teža | 0,0000 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država | |
Posebna vina | Vina za posebne priložosti |
Šampanjec je zvrst modrega pinota (60%) in chardonnaya (40%) iz leg Grand Cru in Premier Cru v Montagne de Reims in Cote des Blancs regijah. Ta cuvée, ki je proizveden v omejenih količinah, je zorel 10 let pred degoržiranjem. Zlata barva razkriva čudovito verigo drobnih mehurčkov. Vonj je sprva nekoliko zaprt, strog zaradi nežnih kvasnih in rahlo dimljenih arom. Ob prezračevanju se začne odpirati, razkrivajoč note mentola in tobaka, ki jim sledijo eksotični sadeži, kot sta mango in papaja. Na okusu šampanjec odlikujeta struktura in moč.
Ujemanje s hrano
Aperitiv, ribje in druge predjedi, ostrige, zorjeni siri
Pol Roger
Pol Roger je prodal prvo steklenico januarja 1849. Klet Pol Roger, ki se razteza na kakšnih 7 km, je med najhladnejšimi (cca. 9,5°C) in najglobljimi v Epernay-u. Najnižja točka je 33 metrov pod zemljo. Take razmere so idealne za sekundarno fermentacijo in zorenje na kvasovkah; rezultat je fina in čvrsta pena iz drobnih mehurčkov, kar je zaščitni znak kleti Pol Roger.