Lastnosti
Teža | 2 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Glavno načelo mešanja oz. metode “blending” je doseganje harmonije in trajnosti okusov. “Bela folija” je tradicionalna zvrst iz približno 30 osnovnih vin, z različnih vinogradov, različnih sort in letnikov. Zvrst vsebuje približno 1/3 vsake tradicionalne šampanjske sorte. Pinot Noir ali Modri Pinot prispeva k telesu, polnosti in taninom, ki so potrebni za staranje. Druga sorta je Pinot Meunier, ki celoti doda mladostno svežino, vitalnost in sadni karakter, Chardonnay pa daje eleganco ter finost. Posamezna vina se starajo vsaj 3 leta. Navadno ga sestavljajo vina vsaj dveh letnikov, pogosto pa tudi treh ali štirih.
Vino je suho z živimi kislinami, prepletajo se arome kruhove skorjice, citrusov in jabolk. Eleganten okus s finimi mehurčki. Odlično se poda k morskim jedem in mehkemu siru.
Ujemanje s hrano
Morske rižote, Perutnina, Ribe, Aperitiv
Pol Roger
Pol Roger je prodal prvo steklenico januarja 1849. Klet Pol Roger, ki se razteza na kakšnih 7 km, je med najhladnejšimi (cca. 9,5°C) in najglobljimi v Epernay-u. Najnižja točka je 33 metrov pod zemljo. Take razmere so idealne za sekundarno fermentacijo in zorenje na kvasovkah; rezultat je fina in čvrsta pena iz drobnih mehurčkov, kar je zaščitni znak kleti Pol Roger.