Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Za Brunello di Montalcino je značilna kompleksna in prečiščena aroma češnje, ki je pomešana z notami divjih vrtnic, malin in svežih borovih iglic. V ustih je vino zelo čisto in gladko, z žametnimi tanini in dolgim zaključkom. Vino se odlično prilega mesnim jedem – divjačina in govedina.
Vino iz sorte 100 % Sangiovese.
Ujemanje s hrano
Govedina in divjačina
Gaja
Danes smo deležni že četrte generacije družina Gaja. Družina izvira iz Piemonta v Italiji pravzaprav iz Barbaresca, kjer je leta 1859 bila ustanovljena prva klet. Zgodovinska klet s svojo tradicijo in kakovostjo sega v sam vrh svetovnega vinarstva. Mnogi kleti Gaja pripisujejo zaslužek za prepoznavnost pokrajine Piemont in Barbaresca v svetu.