Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Pod budnim očesom enologa Ezia Rivella, Castello Banfi, se grozdje sangiovese pretvori v neverjetno svetovno vino, morda najbolj cenjeno Italijansko vino. Za pridobitev močnega karakterja se vino stara vsaj 4 leta, od teh pa vsaj dve leti vino preživi v večjih hrastovih sodih. Barva je intenzivna rubinasto rdeča s granatnimi odtenki. Na nosu se nam predstavi kot rahlo eteričen vonj z mavrico arom ter rahlimi zaznavami vanilje. V ustih nam pokaže njegov močan, a svilen karakter, lepo zaokrožen z razpoznavnimi okusi sladkega korena in začimb z zaključenim dolgim pookusom.
Ujemanje s hrano
Jagenjček, rdeče meso, svež ali zrel sir
Castello Banfi
Castello Banfi je ena bolj prepoznavnih vinskih kleti v Italiji. Leta 1978 sta jo ustanovila amreiška brata italijanskih korenin, John in Harry Mariani.