Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Mešanica izbranih sort (Rebula, Furlanski tokaj in Malvazija) daje vinu poln okus. Macerirano je skoraj en mesec v betonskih sodih, nato pa še 2 leti vinificirano v hrastovih sodih. Barva je intenzivna zlato rumena, z rumenimi poudarki. Na nosu je vino elegantno, kompleksno in artikulirano z mediteranskimi začimbami, aromatičnimi zelišči, citrusi, medom in suhim cvetjem. Okus je intenziven in bogat s slanimi, mineralnimi in sadnimi notami ter zelo svežim in dolgim pookusom.
Ujemanje s hrano
Mesne rižote, ribja juha, staran sir, enolončnice iz belega mesa
Kristian Keber
Kristian Keber je podedoval dedkov vinograd v Brdih in leta 2012 začel uresničevati svoje sanje z avtohtonimi sortami. Ročna trgatev, spontana fermentacija in dolga zorenja v hrastovih sodih so ključni elementi njegovega vinogradništva, kar daje vinu edinstven značaj.