Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Grozdje nabiramo ročno, sortiramo in vinificiramo s 40% celimi grozdi. 17 dni fermentacije. Po stiskanju vino pustimo, da se 2 tedna bistri, preden se da v sode (30% novi hrastovi sodi in 70% 1, 2 in 3 let stari sodi). Po 14 mesecih v sodih se vino natoči v rezervoar, kjer tri mesece počiva pred stekleničenjem. Vino ni filtrirano.
Ujemanje s hrano
Rdeče meso, divjačina, klobase, siri
David Duband
Vinogradi David Duban se nahajajo v kraju Chevannes, srcu znamenite Hautes-Côtes de Nuits. Tu pridelujejo elegantna vina v 23 prestižnih apelacijah, kar je pravi biser regije. Posestvo obsega 17 hektarjev, pri čemer so vse trte ekološko certificirane. To zagotavlja trajnostno pridelavo in vrhunsko kakovost vin, ki jih ponujajo