Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Blanc de Blancs je bogate slamnate barve z bisernimi odsevi. Na nosu se rahle maslene note prepletajo z aromami marelice in tropskim sadjem, v ustih pa se pojavijo klasične arome Chardonnaya, predvsem oreščki in zeleno jabolko. Kremasta tekstura, podprta z začinjenim mineralnim značajem.
Ročno obrano ob izbranem času, ki zagotavlja svežino in optimalne ravni sladkorja. Nežno stiskanje celih grozdov, ki mu sledi pretakanje in fermentacija pri nadzorovani temperaturi. Pred sekundarno fermentacijo vino zori na drožeh najmanj 6 mesecev, ta pa poteka v steklenici. Vino zori na lastnih kvasovkah vsaj 60 mesecev.
Ujemanje s hrano
Aperitiv, ostrige, suši, morske jedi
Sinefinis
Peneča vina Sinefinis pripovedujejo zgodbo o povezovanju dveh vinskih regij in dveh držav, Collia v Italiji in Brd v Sloveniji. Blagovno znamko sta ustanovila dva vinarja, Robert Princic iz Giasbana-San Floriana in Matjaž Četrtič iz Kojskega v Brdih. Čeprav oba živita le korak od slovensko-italijanske meje, sta se prvič srečala med študijem Wine Business Masters. Skupaj sta ustvarila vino, ki je izraz njune predanosti vinogradništvu in obenem simbolizira močno povezanost obeh vinorodnih regij.