Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Rojen v italijanski regiji Piemont. Barolo Chinato se je hitro razširil zaradi svojega bogatega okusa in odlične uravnoteženosti med grenkim in sladkim. Vermouth Barolo Chinato je eden izmed bolj plemenitejših izdelkov na trgu. Ustvarjen iz Barolo DOCG vina, z dodatkom lubja cinchona, rabarbare, korenine encijana in semena kardamoma. Na nosu rozine, črno sadje in torta, medeni mandlji, češnje, z dodatki mentola. Okus je saden, pikanten in čokoladen, z dodatkom češenj, jagodičevja, lesa in zelišč. Zaključek je bogat, s tanini rdečega vina. Je zelo kompleksen vermut in se odlično poda s čokolado. Najbolje ga je piti ohlajenega.
Ujemanje s hrano
Sladice, aperitif, čokolada, zrel sir
Cocchi
Giulio Cocchi, mladi in ustvarjalni slaščičar iz Firence je bil zaljubljen v bogato enogastronomsko tradicijo Piemonta. V Astiju, prestolnici moscata je odkril razširjeno tendenco aromatiziranja vin z zelišči in začimbami. Leta 1891 je tam ustanovil svoje podjetje in se specializiral v ustvarjanju aromatiziranih vin in penin. Zlasti je ustvaril izvirne recepte za Barolo Chinato, Aperitivo Americano in različne vrste vermuta, ki so mu v kratkem času prinesli uspeh in slavo po celem svetu.