Lastnosti
Teža | 3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država | |
BIO vina |
Barbera je bila pripeljana v Vipavsko dolino leta 1950 iz Piemonta. Ob polni zrelosti v oktobru, Barbero ročno oberejo. Naravne kvasovke pričnejo fermentacijo, ki traja 18 dni. Po stiskanju se vino stara 18 mesecev v majhnih burgundskih sodih.
Ujemanje s hrano
Steak, govedina, testenine
Pasji Rep
Vinogradništvo na kmetiji vinarja traja že vsaj štiri generacije. Nekateri vinogradi so na parcelah, ki so jih obdelovali naši predniki. Vinogradi se nahajajo v okolici vasice Orehovica. Ležijo na terasah znamenite lege Pasji rep. Po tej legi je poimenovana njihova blagovna znamka, ustanovljena leta 1988.