Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Barbaresco je pridelan iz 100% Nebbiolo. Vino je polno, na začetku se predstavi z zrelimi temnimi sadeži in sladkimi borovnicami, sladki koren in note temne čokolade pa še povečujejo kompleksnost. Na nosu je vino bogato in kompleksno, prepletajo se arome gozdnih sadežev, sliv, sladkega korena, kave. Dolg, kompleksen zaključek z drobnimi, svilnatimi tanini in prijetno kislostjo; gosta struktura, polna prezrelih sadežev.
Ujemanje s hrano
divjačina, rdeče meso, tartufi
Gaja
Danes smo deležni že četrte generacije družina Gaja. Družina izvira iz Piemonta v Italiji pravzaprav iz Barbaresca, kjer je leta 1859 bila ustanovljena prva klet. Zgodovinska klet s svojo tradicijo in kakovostjo sega v sam vrh svetovnega vinarstva. Mnogi kleti Gaja pripisujejo zaslužek za prepoznavnost pokrajine Piemont in Barbaresca v svetu.