Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država | |
Posebna vina | Vina za posebne priložosti |
Vino živo rdeče barve s sledmi vijolične barve.
Na nosu je poln in eleganten s širokim razponom arom vanilije, zrelega sadja, kompota in sirupov.
Na jeziku je bogat in eleganten s harmoničnimi tanini, ki dajejo vinu subtilno hrbtenico. Ima veliko aromatično vztrajnost.
Grozdje je obrano ročno in takoj odnešeno v klet na sortirne mize. Fermentacija poteka v lesenih zbiralnikih pod kontroliranimi temperaturami dokler ni pridobljena dobra polifenolna struktura, zaradi katere bo vino pridobilo barvo in čvrsto strukturo, kar je tudi del osebnosti tega vina. Staranje poteka od 14 do 20 mesecev v sodih iz francoskega hrasta. Po stekleničenju ostane še vsaj 15 mesecev v mirni steklenici. Vsi ti postopki imajo za posledico intenzivno, kompleksno vino polnega telesa.
Ujemanje s hrano
Račja prsa, Jagnjetina, Rdeče meso, Staran sir
Vega Sicilia
Bodegas Vega Sicilia je eno najbolj zvenečih imen Španije. Njihova klet leži v vinski pokrajini Ribera del Duero v Severni Španiji. Klet je bila ustanovljena leta 1864, od leta 1982 pa je klet v lasti družine Alvarez. Vpeljali so kar nekaj sprememb, rahlo posodobili sistem in iz prejšnje kleti naredili pravi imperij.