Carolina Rebula je rumene do zlate barve. Je polnega in elegantnega telesa. Vino je dozorelo, a ima hkrati tudi svetlo prihodnost.
Pridelana je iz 100 % Rebule v vinorodnem okolišu Goriška Brda, ki ga karakterizirata gričevnat relief in blago submediteransko podnebje. Grozdje se trga dvakrat. Vinograde, ki so stari okrog 30 let, obirajo zadnje dni v septembru. Starejše vinograde pa obirajo v sredini oktobra, ko grozdje doseže fazo prezrelosti, ki jo karakterizira plemenita plesen Botritis. Grozdje prve trgatve je hladno macerirano 18 ur in nato stisnjeno. Alkoholno fermentacijo vodijo pri kontrolirani temperaturi, tako pridelano vino ima nižji alkohol, a hkrati več svežine in sadnosti. Vino zori v posodah iz nerjavnega jekla 10 mesecev.
Jakončič kmetija
Uspeh je pridelati dobro vino, pravi dosežek je pridelati deset takšnih. Jakončičeva vina so pridelana z ogromno znanja in ljubezni. Ljubitelji vin se najbolj navdušujejo nad Carolino Rdečo, ki je že vrsto let v samem vrhu slovenskih rdečih vin.