Barva Bele Caroline je zlatorumena. Nos je poudarjen, z zaznavnim vonjem po kokosu, karameli in prezrelih sadežih. V ustih je vino suho, gosto, z ravno pravšnjo mero kisline. Zaznavne so tudi diskretne arome zorenja na kvasovkah. Zelo kompleksno in harmonično vino, ki nudi dolg pookus.
Carolina Bela je pridelana iz Chardonnaya (60 %), Rebule (35 %), Pikolita (5 %) v vinorodnem okolišu Goriška Brda, ki ga karakterizirata gričevnat relief in blago submediteransko podnebje. Ročna trgatev poteka v drugi polovici septembra in v začetku oktobra. Ohlajeno grozdje macerirajo 48 ur, nato grozdje pri nizkih tlakih stisnejo. Sledi alkoholna fermentacija pri kontrolirani temperaturi. Vina po enem letu pretočijo in jih združijo.
Jakončič kmetija
Uspeh je pridelati dobro vino, pravi dosežek je pridelati deset takšnih. Jakončičeva vina so pridelana z ogromno znanja in ljubezni. Ljubitelji vin se najbolj navdušujejo nad Carolino Rdečo, ki je že vrsto let v samem vrhu slovenskih rdečih vin.