Glavno načelo mešanja oz. metode "blending" je doseganje harmonije in trajnosti okusov. "Bela folija" je tradicionalna zvrst iz približno 30 osnovnih vin, z različnih vinogradov, različnih sort in letnikov. Zvrst vsebuje približno 1/3 vsake tradicionalne šampanjske sorte. Pinot Noir ali Modri Pinot prispeva k telesu, polnosti in taninom, ki so potrebni za staranje. Druga sorta je Pinot Meunier, k celoti mladostno svežino, vitalnost in sadni karakter, Chardonnay pa daje eleganco ter finost. Posamezna vina se starajo vsaj 3 leta. Navadno ga sestavljajo vina vsaj dveh letnikov, pogosto pa tudi treh ali štirih.
Pol Roger vino je suho z živimi kislinami, prepletajo se arome kruhove skorjice, citrusov in jabolk. Eleganten okus z finimi mehurčki. Odlično se poda k morskim jedem in mehkemu siru.
Champagne Pol Roger
Pol Roger je prodal prvo steklenico januarja 1849. Klet Pol Roger, ki se razteza na kakšnih 7 km, je med najhladnejšimi (cca. 9,5°C) in najglobljimi v Epernay-u. Najnižja točka je 33 metrov pod zemljo. Take razmere so idealne za sekundarno fermentacijo in zorenje na kvasovkah; rezultat je fina in čvrta pena iz drobnih mehurčkov, kar je zaščitni znak kleti Pol Roger.