Château Palmer 2004

Château Palmer

Palmerjev terroir prihaja pri tem nenavadnem letniku do izraza na prav poseben način. Vino je sveže in dobro uravnoteženo z dobro aromatsko kompleksnostjo. Cvetica razkriva namige sliv, vanilije, popra, cimeta, čokolade, moche in kave.

204,00 €

Mimogrede, vsa naročila naročena do 15. ure vam pošljemo še isti dan.

Zaloga

Izdelek trenutno ni na voljo.

Degustacijski zapiski ekipe Châteauja, junij 2005 Palmerjev terroir prihaja pri tem nenavadnem letniku do izraza na prav poseben način. Vino je sveže in dobro uravnoteženo z dobro aromatsko kompleksnostjo. Cvetica razkriva namige sliv, vanilije, popra, cimeta, čokolade, moche in kave. Vse te arome izbruhnejo tudi kot okusi v ustih, brez da bi ogrozili za Château Palmer značilno eleganco in uravnoteženost. Vino je očarljivo od samega začetka, a se bo s staranjem očitno izboljševalo. Staranje 2008 – 2020+ Razmerje sort v vinu 20 % merlot 68 % cabernet sauvignon 12 % petit verdot Datumi trgatve Od 8. septembra do 20. septembra Karakteristike letnika 2003 – leto vročinskega vala To nenavadno letino je zaznamovalo več obdobij zelo vročega vremena, med katerimi so temperature v juniju, juliju in avgustu dosegle tudi do 40°C in več. Tako vroče vreme je podrlo vse rekorde in ni trajalo tako dolgo že dobrih 150 let. Čeprav je bilo padavin zelo malo in je suša še povečala efekt vročine, si bomo leto 2003 zapomnili predvsem po tropskih poletnih temperaturah. Vreme je povzročilo, da je bil donos nizek, grozdje pa majhno z debelimi kožicami. Trgatev je bila leta 2003 najzgodnejša v zadnjih 60-ih letih z izjemo leta 1989. Trgatev se je začela 8. septembra z grozdjem merlota, ki mu je sledila trgatev caberneta 16. septembra in se zaključila s petit verdotom 20. septembra. Fermentacijo so nadzorovali še posebej skrbno zaradi zrelosti in vsebnosti sladkorja v grozdju merlota. Relativno kratka maceracija (17 dni) je omogočila, da je vino zadržalo svežino in uravnoteženost. Vina so bila od vsega začetka polna šarma, z dobrim telesom in zelo zrelim sadjem. Kljub vročinskemu valu letnik 2003 odseva prestižen terroir in bo sčasoma brez dvoma razkril izjemno kakovost tega letnika. Priznanja in nagrade Vinum: 17.5 od 20-ih Wine Enthusiast: 94/100 Wine Spectator: 90/100 Robert Parker: 89/100



  • Wine spectator: 91/100
  • Vsebina: 0,75 l
  • Uporabljene sorte: Cabernet Sauvignon, Merlot, Zvrst, Petit Verdot
  • Temperatura serviranja: 18 - 20+°C
  • Stil vina: Bogato rdeče
  • Sorta: Zvrst
  • Sladkorna stopnja: Suho
  • Robert Parker: 94/100
  • Regija: Bordeaux
  • Najboljša vina: 90 in več
  • Letnik: 2004
  • Kombinacija s hrano: Jagenjček, Rdeče meso, Svež ali zrel sir
  • Jancis Robinson: 18.5/20
  • Država: Francija
  • Cena: nad 30 €
  • Barva: Rdeče
  • Znamka: Château Palmer