Prulke 2011

Zidarich

Barva: zlatorumena, ne popolnoma bistro
Vonj: saden,  po zacimbah, krasen vonj po belih rozah, mandarina in limona
Okus: osveľilen, zelo prijetno pitje vina  in dolg konec 

21,00 €

Mimogrede, vsa naročila naročena do 15. ure vam pošljemo še isti dan.

Glavne lastnosti

  • Vsebina:
    0,75 l
  • Barva:
    Belo
  • Temperatura serviranja:
    12 - 14°C

Agronomski opis:
Letnik : 2006
Sorta grozdja: Sauvignon 60% Vitovska 20% Malvasia 20%
Lokacija:  Devin – Nabreľina – Praprot - Trst
Ekspozicija: Jugovzhod
Nadmorska višina vinogradov: 260 – 280 m.
Tla: Rdeča prst
Vzgojna oblika : Enojni guyot in rez na reznik (4-5 oči)
Starost vinogradovi: 6 – 30 let
Gostota sajenja: 7.000  - 10.000 trsov
Donosnost na hektar: 5.000 kg
Trgatev: konec septembra - začetek oktobra, skrbno prebiranje grozdja
Število steklenic:: 3.800

Organoleptični opis:
Barva: zlatorumena, ne popolnoma bistro
Vonj: saden,  po zacimbah, krasen vonj po belih rozah, mandarina in limona
Okus: osveľilen, zelo prijetno pitje vina  in dolg konec
Ujemanje s hrano: belo meso, sushi, sveľa riba, riba iz jezera, zelenjavna riľota, zelenjava na ľaru, mladi siri.
Priporočilo: Temperatura serviranja 15°, uporaba  kozarcev za rdeče vino

Enološki opis:
Trgatev: ročna, v zaboje
Vinifikacija: razpecljanje, alkoholna fermentacija in maceracija poteka v lesenih odprtih posodah, brez kontrole temperature. Brez dodatka selekcioniranih kvasovk.
Biološki razkis: spontan
Zorenje: dve leti v sodih in večjih pokončnih sodih iz slavonskega hrasta
Stekleničenje: brez čiščenja in filtracije. 
Zorenje v steklenici: dve leti

  • Letnik: 2011
  • Sorta: Zvrst
  • Stil vina: Bogato belo
  • Stopnja alkohola: 12,50 %
  • Sladkorna stopnja: Suho
  • Regija: italijanski Kras
  • Država: Italija
  • Kombinacija s hrano: Račja prsa, Teletina, Belo meso, Gosja jetra, Perutnina, Svež ali zrel sir, Tartufi

Stvarnost, ki po obliki in strukturi odraža zvestobo svoji zemlji Kmetija Zidarich deluje od leta 1988. Nahaja se na edinstveni lokaciji med vinogradi in tipično kraško vegetacijo, v samem osrčju tržaškega Krasa. Tu je Benjamin Zidarich z inovativnim pristopom, domiselnostjo, strateškimi idejami in odločnostjo prenovil očetovo kmetijo in razširil star, pol hektarja velik vinograd, ter se posvetil avtohtonim sortam kraškega prostora. Že od samega začetka se je moralo novo podjetje spopadati z izzivi tega prostora, ki zaradi kamnite pokrajine in skromne količine rdeče prsti, zahteva veliko truda in finančnih vlaganj. Leto za letom je Benjamin sadil nove vinograde in obdelovane površine razširil na osem hektarjev. Letna količina pridelanega vina tako danes dosega 20.000 steklenic. Vina Zidarich so čedalje bolj cenjena na državnem in mednarodnem nivoju.