Le Désir 2007

Vérité

Izjemno redko vino; na voljo v omejenih količinah!
Prevladuje Cabernet Franc poleg Cabernet Sauvignona in Merlota.

420,00 €

Mimogrede, vsa naročila naročena do 15. ure vam pošljemo še isti dan.

Ocene

Robert Parker:
100/100

Glavne lastnosti

 • Vsebina:
  0,75 l
 • Barva:
  Rdeče
 • Temperatura serviranja:
  18 - 20+°C

Le Désir—prevladuje sorta Cabernet Franc, ostale sorte pa so: Cabernet Sauvignon, Merlot in nekaj malega Malbeca.
Šest letnikov od sedem zadnjih je dobilo oceno 95 ali več!

Sorte grozdja: 44% Cabernet Franc, 44% Merlot, 8% Cabernet Sauvignon, 4% Malbec
Regija: Sonoma, Kalifornija
Skupne kisline: 0,56g / 100ml
PH: 3,17

100 točk | Robert M. Parker, Jr.
Bogata zvrst 44% Cabernet Franc, 44% Merlot, 8% Cabernet Sauvignon in 4% Malbec, od katerega prihaja 54% grozdja iz območja Chalk Hill, 26% iz Alexander Valley Mountain Estate, 14% iz Knight’s Valley in 4% iz Bennett Valley. Letnik 2007 je neverjetno bogato in polno. Ima močno modro-vijolično barvo; arome, ki so prisotne v tem vinu pa spominjajo na akacijo, sladki koren, borovnice in na gorečo žerjavico/oglje. V ustih izjemno intenzivno in čisto, z veliko mehkih taninov pri pookusu, ki traja in traja. To veliko vino potrebuje še 5-6 let staranja v steklenici, ima pa odličen potencial staranja 35-40 let. The Wine Advocate, Junij 2011

 • Letnik: 2007
 • Sorta: Zvrst
 • Stil vina: Bogato rdeče
 • Stopnja alkohola: 14,20 %
 • Sladkorna stopnja: Suho
 • Regija: Sonoma, Kalifornija
 • Država: ZDA
 • Kombinacija s hrano: Račja prsa, Zrel sir, Jagenjček, Rdeče meso, Staran sir, Svež ali zrel sir

V vinski hiši Vérité, so predani bordojskemu stilu vin, katera po svoji kvaliteti segajo v sam svetovni vrh, a še vedno odražajo terroir iz katerega prihajajo - Sonoma, Kalifornija, ZDA. Lasnik Pierre Seillan tesno sodeluje z glavnim enologom od začetka, v vinogradu, do končnega "blendinga" oz. mešanja sort za njihova tri vina. Vse je podrejeno temu, da se v vinih odraža vpliv terroirja. Mošte vinificirajo vsakega posebej, po mikro lokacijah oz. izbranih legah v vingradu ali "vinograd v vinogradu", nato jih pretočijo v sode, kjer se zbistrijo in zorijo. Po določenem času zorjenja, Pierre poiskusi vino iz vsakega soda in se odloči v katero njihovo zvrst bo šlo - v La Muse, La Joie ali Le Désir. Ko je vsako vino skreirano, ga vrnejo nazaj v sod, kjer vino zori naprej. Vsako vino zori v novih francoskih hrastovih sodih, kateri zmehčajo grobe tanine in da vinu polnost. Pierre rad poudari, da mora biti okus po hrastovem sodu v vinu kot duh, veš da je prisoten, vedar ga zares ne okusiš. Povedano drugače, pusti, da se v vinu odraža terroir in ne hrastov sod. Zorjenje vina v novih sodih vino tudi lepo zaokroži in mu da teksturo, tako da je vino, ko ga dajo na tržiče primerno za pitje a ima vseeno velik potencial staranja. Posebnost hiše Vérité je, da so prejeli 100 točk od 100 možnih, priznanega vinskega kritika in ocenjevalca Poberta Parkerja, za vsa tri njihova vina letnika 2007, kar je izjemno redko pri ocenjevanju R. Parkerja.

 • Vinar

  Najprej skrivnostno sporočilo po elektronski pošti, potem pa v Bordeauxu pokušnja ekskluzivnih vin, ki jim je parker kar po vrsti prisojal vseh sto možnih točk.

 • Kalifornija

  Ja, Kalifornija je sončna in v Kaliforniji lahko srfate na valovih. Lahko se sprehajate po Venise Beach v Santa Monici, si ogledate klišejsko Santa Barbaro, srečate kakega svežega milijarderja Facebooka v Palo Altu ali ne preveč prisebnega in k drogam nagnjenega prebivalca San Fancisca in lahko se seveda odpravite po vinski poti. Prav to zadnje naju je prepričalo za polet prek luže. Kalifornija ima trto, ima je ogromno. Zanimivo je, da največ besed teče predvsem okrog dveh pokrajin, ki skupaj pridelata zgolj osem odstotkov kalifornijskega vina. Pokrajina Sonoma in dolina Nape sta najbolj opevani, a imata glede na celoto izjemno malo vinskega pridelka. Najboljše je prav iz Sonome in Nape, in to z naskokom. Tisti okoliš, ki da največ grozdja, je seveda Central Valley, vendar so tu vinogradi predvsem v nižini na ravnih tleh, ki sicer omogočajo ugodno pridelavo, a onemogočajo res vrhunske rezultate.