Dry White

Niepoort

Zlato-rjave barve z aromami lešnikov in mandljev, ki pridejo skozi paleto koncentriranih sveživ arom.

13,90 €

Mimogrede, vsa naročila naročena do 15. ure vam pošljemo še isti dan.

Zaloga

Izdelek je na voljo.

Glavne lastnosti

  • Vsebina:
    0,75 l
  • Temperatura serviranja:
    8 - 10°C

Redek stil suhega belega porta, narejen z dolgo maceracijo in staranjem v lesu. Najboljši je ohlajen kot aperitiv ali kot "long drink" s tonic-om, ledom in limonino travo. Degustacijski zapiski: Zlato-rjave barve z aromami lešnikov in mandljev, ki pridejo skozi paleto koncentriranih sveživ arom.
Terroir - regija: Douro
vrsta prsti: pesek (schist)
povprečna starost trt: 30 let
sorte grozdja: Côdega, Rabigato, Viosinho, Arinto and Gouveio
število trt / ha: 4.000 - 6.000
trgatev: ročna
sladkorna stopnja: 43,4 g/l
Alkoholna stopnja: 20 %
Skupna kislina: 3,99 g/l 

  • Sorta: Zvrst
  • Stil vina: Porto
  • Stopnja alkohola: 20,00 %
  • Sladkorna stopnja: Polsladko
  • Regija: Douro
  • Država: Portugalska
  • Kombinacija s hrano: Aperitiv

Klet je v lasti družine Niepoort že peto zaporedno generacijo od ustanovitve v Villa Nova de Gaii na Portugalskem leta 1842. Vedno so bili znani po izjemnih desetletnih tawny-jih, ki so mladostno sveži a se ne sramujejo svoje starosti. Grozdje prihaja v klet iz njihovih lastnih vinogradov v okolici Pinhàa iz same srčike najboljših vinorodnih območij reke Douro. Vinogradi so vsi brez izjeme stari več kot 85 let. Donosi trt so izjemno nizki in ne presegajo 5-6 hektolitrov/hektar. Vina pridelujejo na tradicionalen način, prešajo jih z nogami (foot treading). Dandanes je Niepoort poleg redkih izjem najbrž edina port hiša, ki vina prideluje na ta starodavni način.