Malbec 2006

Vino ima globoko rdečo rubinasto barvo z nekaterimi svetlejšimi odtenki.
Struktura je srednje močna z ľe v vonju zaznavnimi tanini, ki pa se pri pitju elegantno vklučijo v prijeten skladen, ľameten okus.

10,90 €

Mimogrede, vsa naročila naročena do 15. ure vam pošljemo še isti dan.

Glavne lastnosti

  • Vsebina:
    0.750
  • Barva:
    Rdeče
  • Temperatura serviranja:
    16 - 18

Sorte:
- 100 % malbec
Značilnosti sorte
Sorta Malbec je ena od bordojskih sort (poleg Cabernet Sauvignona, Merlota in Cabernet Franca) in so jo v preteklosti uporabljali predvsem za dodajanje k različnim mešanicam. Kmalu pa so vinarji in enologi opazili izjemen potencial te sorte in jo začeli, predvsem v novem svetu, polniti samostojno. Tako sedaj sorta Malbec postaja ena najbolj prepoznavnih čilskih sort, seveda skupaj s Carmenèrjem.
Klet La Fortuna je najbolj znana prav po pridelavi izjemnega Malbeca.
Temperatura pri postreľbi
Priporočena temperatura vina pri postreľbi je med 16 in 18 °C.
Degustacijski zapiski
Vino ima globoko rdečo rubinasto barvo z nekaterimi svetlejšimi odtenki.
Struktura je srednje močna z ľe v vonju zaznavnimi tanini, ki pa se pri pitju elegantno vklučijo v prijeten skladen, ľameten okus. Zaznavamo lahko arome rdečih sadeľev, suhih sliv, usnja in čokolade.
Kislina je uravnoteľena, zato je vino prijetno pitno („juicy and easy to drink“ kot je napisal proizvajalec).
Staranje
Vino je ľe zelo primerno za pitje, a bo še vsaj 2 leti pridobivalo kvaliteto v steklenici.
Poroka s hrano
Malbec se izvrstno poda k testeninam z mesnimi omakami in jedem z ľara. Zaradi močnih taninov je vredno poizkusiti, kako se vino poda k mastnejši hrani.
Vinifikacija
- maceracija je potekala 15 dni,
- vino je prevrelo posodah iz nerjavečega jekla pri 25-28 stopinjah Celzija,
- 50 odstokov vina so eno leto hranili v jeklenih posodah in 50 odstotkov v 225 litrskih sodih (barrique). 
Nagrade
Malbec 2005, Medalla de Bronce, Anual WOC Awards 2007, Chile 2007
Malbec 2005, Medalla de Oro, Selections Mondiales des Vins, Canadá 2007

  • Letnik: 2006
  • Stopnja alkohola: 0.00
  • Sladkorna stopnja: Suho

La Fortuna leži v osrčju doline Curicó, natančneje v dolini Lontué, njenem najbolj znanem delu. Poleg kleti v lasti družine Guell lahko tu najdemo tudi znana imena čilskega vinarstva, npr. Miguel Torres, San Pedro, Valdivieso, Requingua, Santa Rita, itd. Tako podnebje kot tudi sestava zemlje sta omogočila razmah vinogradništva. Podnebje je milo, podobno sredozemskemu s toplimi poletji (povprečna temperatura je 21°C) in zelo milimi zimami (temperature se gibljejo okrog 12°C). Padavine so pogoste predvsem pozimi in zgodaj spomladi. Različne sorte grozdja so po posestvu razporejene glede na lego in izpostavljenost, s čimer so zagotovljene optimalne razmere za rast in nemoten razvoj jagod.