Ciconia 2012

Casa Alexandre Relvas

Vino ima kopleksne arome, prevalduje rdeče sadje in začimbe, v ustih kompleksno in lepo zaokroženo

6,40 €

Cena za karton:

73.02 ( vaš prihranek: 3.78 € )

12

Mimogrede, vsa naročila naročena do 15. ure vam pošljemo še isti dan.

Zaloga

Izdelek je na voljo.

Glavne lastnosti

  • Vsebina:
    0,75 l
  • Barva:
    Rdeče
  • Temperatura serviranja:
    16 - 18°C

Sorte grozdja: Aragon, Syrah, Touriga Nacional
Vinifikacija: strojna trgatev, pecljanje
Fermentacija: maceracija 48 ur, fermentacija s kontrolirano temperaturo (21ºC - 25ºC) v inox vrelnih posodah.
Staranje: 10 % vina se stara v francoskih hrastovih sodih
Alkohol: 13,2 %
Skupne kisline: 6,2 g/l
pH: 3,65
Opis: vino ima kopleksne arome, prevalduje rdeče sadje in začimbe, v ustih kompleksno in lepo zaokroženo
Kombinacija s hrano: vse vrste mesa in mehki siri



  • Letnik: 2012
  • Sorta: Zvrst
  • Stil vina: Bogato rdeče
  • Sladkorna stopnja: Suho
  • Regija: Alentejo
  • Država: Portugalska
  • Kombinacija s hrano: Račja prsa, Jagenjček, Rdeče meso

Geografske značilnosti Terroir je tu izredno naporen za trte. Podnebje je vroče in suho, prst je peščena in izredno prepustna, padavin je izredno malo. Da bi zagotovili pogoje za razvoj trt, ima klet na voljo dva skladiščna jeza s skupno kapaciteto 160.000 m³ vode. Namakanje nadzorujejo glede na lastnosti, ki jih želijo poudariti v letniku. Pri tem jim pomaga lastna meteorološka postaja, ki jo dopolnjujejo stalne raziskave prsti in nadzor vinogradov. ZGODOVINA Klet je bila ustanovljena leta 2000. Prve trte so posadili leta 2001. Lastnik je takoj zaposlil dva mlada, a že priznana enologa, ki sta z veseljem sprejela izziv. O KLETI Posestvo obsega 175 hektarov, od tega 35 hektarov vinogradov. V vinogradih so posadili avtohtone portugalske sorte tega področja (aragonês, tricandeira in alicante bouchet). Trte so sadili na razdalji 2,8 x 1,2 m v dvojnem kordonu Royat. Na posestvu se trudijo zagotovljati, da so njihova vina vedno pridelana čim bolj okolju prijazno. Poskušajo izkoristiti celotno obstoječo floro in favno , da bi se izognili eroziji prsti in povečali vsebnost organske zemlje. Klet, ki je bila zgrajena leta 2003, omogoča predelavo 360 ton grozdja, kar je celoten pridelek posestva.