Rebula 2011

Edi Simčič

 Rebula je ponos Goriških Brd.  Prevzame s poudarjeno kislino, slanostjo, mineralnostjo, ki čisti usta. Po treh, štirih letih in z razvojem terciarnih arom postane še bolj skladena in imenitna, kot je bila v mladosti.

17,90 €

Mimogrede, vsa naročila naročena do 15. ure vam pošljemo še isti dan.

Glavne lastnosti

  • Vsebina:
    0,75 l
  • Okoliš:
    Goriška Brda
  • Barva:
    Belo
  • Temperatura serviranja:
    12 - 14°C

Rebula je znana po svoji rodovitnosti. Največkrat se iz rebule pridelajo enostavnejša, vsakdanja vina. Izbirno delo v 25 do 35 let starih vinogradih ter izbor grozdov ob trgatvi nam omogoča, da pokažemo njen plemenitejši obraz. Bolj kot aromatičnemu profilu se posvečamo mineralnosti, slanosti, ki jo nudi briška zemlja. Rebula je ponos Goriških Brd.  Nos je zoren in mladosten hkrati. Ponuja diskretne pražene note in vonj rumenih sadežev. V ustih je čvrsta, polna z daljšim pookusom. Prevzame s poudarjeno kislino, slanostjo, mineralnostjo, ki čisti usta. Po treh, štirih letih in z razvojem terciarnih arom postane še bolj skladena in imenitna, kot je bila v mladosti.
Zorenje: Nekoliko manj novega lesa (15%-20%) kot v preostalih vinih iz donegovane linije.
Hrana: Ribe in predjedi, ki nimajo preveč intenzivnih arom. Zelo dobro počisti usta, kadar jed ni preveč aromatična. Enostavna za pitje, naraven prijatelj z briško salamo. 

  • Letnik: 2011
  • Sorta: Rebula
  • Stil vina: Bogato belo
  • Stopnja alkohola: 13,50%
  • Sladkorna stopnja: Suho
  • Regija: Primorska
  • Okoliš: Goriška Brda
  • Država: Slovenija
  • Kombinacija s hrano: Ribe in predjedi, ki nimajo preveč intenzivnih arom.

V kleti Edi Simčič so neverjetni perfekcionisti. Poudarek dajejo prav vsakemu detajlu, od vinograda do kartona v katerem so hranjene steklenice. Imajo 7,5 hektara vinogradov in prav tam opravijo večino dela, ki daje čar njihovim vinom. Trte so zelo malo obremenjene in trgajo le prezrelo grozdje. Vina so čista, sortna, polna in obetajoča. Kmetija, ki ve kaj hoče.