Brut Reserve NV 3l, Pol Roger

Champagne Pol Roger

Bela folija, kot jo imenujejo, je tradicionalna zvrst iz približno 30 osnovnih vin, z različnih vinogradov, različnih sort in letnikov.



195,00 €

Mimogrede, vsa naročila naročena do 15. ure vam pošljemo še isti dan.

Zaloga

Izdelek trenutno ni na voljo.

Ocene

Wine spectator:
91/100

Glavne lastnosti

  • Vsebina:
    3 l
  • Barva:
    Belo
  • Temperatura serviranja:
    6 - 8°C
Glavno načelo mešanja oz. rezanja sort "blending" je doseganje harmonije in trajnosti okusov. Bela folija, kot jo imenujejo, je tradicionalna zvrst iz približno 30 osnovnih vin, z različnih vinogradov, različnih sort in letnikov. Zvrst vsebuje približno 1/3 vsake tradicionale šampanjske sorte. To so Pinot Noir ali Modri Pinot, ki ga je 33% in prispeva k telo, polnost in tanine, ki so potrebni za staranje. Druga sorta je Pinot Meunier, ki ga je 33%, k celoti pa doda mladostno svežino, vitalnost in sadni karakter. Zadnja sorta je Chardonnay s 33%, daje eleganco ter finost. "Bela folija" ni nikoli v prodaji preden je najmlajše vino staro vsaj 3 leta. To dodatno staranje prispreva k ugledu, ki ga uživa Brut Reserve. Navadno ga sestavljajo vina vsaj dveh letnikov, pogosto pa tudi treh ali štirih.



  • Sorta: Zvrst
  • Stil vina: Peneče
  • Sladkorna stopnja: Suho
  • Regija: Champagne - Šampanija
  • Država: Francija
  • Kombinacija s hrano: Morske rižote, Perutnina, Ribe, Aperitiv

Pol Roger je prodal prvo steklenico januarja 1849. Družinske razmere so ga prisilile, da je začel posel s šampanjci. Njegov oče, ki je bil notar, je dobil neozdravljivo bolezen in ni mogel več opravljati svojega posla. Njihov kupec je bil trgovec v vasi Ay, rodnem kraju Pol Rogerja. Podjetje se je razvijalo hitro. Leta 1951, so se iz Ay preselili v Epernay. Že leta 1855 je Pol začel favorizirati suhe šampanjce, ker je vedel, da imajo Angleži take radi. Do leta 1899, ko je ustanovitelj podjetja Pol Roger umrl, si je ime pridobilo že veliko prepoznavnost. Trajalo je le 30 let. Klet Pol Roger, ki se razteza na kakšnih 7 km, je med najhladnejšimi (cca. 9,5°C) in najglobljimi v Epernay-u. Najnižja točka je 33 metrov pod zemljo. Take razmere so idealne za sekundarno fermentacijo in zorenje na kvasovkah; rezultat je fina in čvrta pena iz drobnih mehurčkov, kar je zaščitni znak kleti Pol Roger.