Izbor zaposlenih / Nina Čarman

| objavljeno v kategoriji Lestvice

Izbor najljubših vin naših zaposlenih. Nina Čarman / vodja eVino BARa

 

Burja Noir 2009, Posestvo Burja
lokacija: Zadomajc, Ravno Brdo
vinske sorte: 100 % Modri Pinot
ime in površina vinograda : Zadomajc (0,5 ha), Ravno brdo (0,3 ha)
ekpozicija: SV, vrh hriba, plato
nadmorska višina: 200 m (Zadomajc), 220 m (Ravno brdo)
tla: Lapor
gojitvena oblika: enojni guyot
.......

Rose Vintage 2004, Pol Roger
Rose 2004 je narejn iz približno 50% Modrega Pinota, 35% Chardonnay-a in 15% ostalih šampanjskih rdečih sort.
Modri Pinot je iz vinogradov v Cumieres, Champillon, Ay, Hautvillers, Mareuil, Chigny, Rilly, Bouzzy in Vinay, Chardonnay pa je iz Le Mesnil, Oger, Vertrus, Grauves, Oiry in Chouilly, vsi premier ali grand cru. Ležalo je 7 let na kvasovkah preden je prišlo v prodajo. Ta rose je intenzivne rožnate barve, z briljantnimi odsevi, ker je posledica lomljenja svetlobe skozi majhne mehurčke.
Bouquet je intenziven za začetku, z aromami citrusov, kot so rdeče pomaranče, grapefruit, pomarančna lupinica in jagode, prav tako pa so prisotne tudi cvetlične note vrtnic in vijolic.
V ustih je mineralno in polno, ker je posledica taninov, ki pa so lepo vkomponirani v celoto.

Malvazija 2008, Sutor
Ta polna in bogata Malvazija se je 1 leto starala na drožeh v velikih rabljenih sodih.

Lunar Chardonnay 2008, Movia
Po 9 mesecih zorenja, ob polni luni, vino pretočimo na prosti pad v steklenice, brez dodajanja žvepla, brez filtracije in brez prešanja.

Corton-Charlmagne grand cru 2007, Domaine Donneau du Martray
Elegantno vino, ki bazira na limoni, mineralih, aromah lešnikov in rahlo po začimbah. Vino je lepo uravnovešeno in ima bogat in dolg zaton.

M de MINUTY rose 2010, Chateau Minuty
Sorte grozdja: Grenache: 50 % Tiburen: 15 % Cinsault: 35% Vinifikacija: - ročna trgatev - kratka maceracija, 3 do 4 ure - umirjanje 1 noč pri 15°C - alkoholna fermentacija v inox cisternah pri 16°C - mlečno-kislinska fermentačija ustavljena z dožveplanjem

Akord 2005, Šturm
Je intenzivne, bogate zlato rumene barve. Vonj je intenziven ter zrel in na začetku spominja na preslico in gozdno podrast. Čez čas se odpre in iz njega zaveje prijetna sadnost z zrelo melono v ospredju.  V ustih ne deluje čisto suho, zaznavni so tanini, kot posledica maceracije treh belih sort. 

Desiderio 2007, Avignonesi
Je intenzivno rubinasto rdeče barve, aroma je dolgotrajna, z rahlim rahlim pridihom gozdnih sadežev. Okus je poln, harmoničen in zaokrožen.

Rebula Opoka 2008, Marjan Simčič
Močno izražena mineralnost, zaznaven vonj mokre briške opoke in rahel kresilni kamen. Okus je zelo mineralen in kremast.

Zelen 2011, Posestvo Burja
Vinogradi: Podraga, Vipavska dolina
Sorte grozdja: 100 % Malvazija
Lokacija in velikost vinogradov: Golovna (1 ha)
Lega vinogradov: vrh hriba
Višina: 280 m
Surovinski sestav tal: lapor
Gojitvena oblika: enojni Guyot
Gostota sajenja: 6900 / ha (1,8 m × 0,8 m)
Povprečna starost trt: 7 let (80%), 11 let (20%)
.......

powered by Disqus