Izbor najbolj zaželjenih vin v eVino BARu

| objavljeno v kategoriji Lestvice

Izbor najbolj zaželjenih vin v eVino BARu v letu 2012.

Malvazija 2008, Sutor
Ta polna in bogata Malvazija se je 1 leto starala na drožeh v velikih rabljenih sodih.

Chateau Le Pey 2009
Močna bordo rdeča barva, bogat in kopleksen vonj po zrelem grozdju, lesu in začimbah. V ustih je polno in lepo zaokroženo. Odlično se poda k vse vrste sirom in rdečemu mesu 

Brut Rose, Bjana
Modri Pinot je glavna rdeča sorta za pridelovanje penin. Rose penine so prekrasne, saj jih z lahkoto pijemo k celotnemu kosilu ali večerji, saj so ponavadi bolj bogate.
Ta Rose je definitivno najboljši primerek slovenskih Rose penin.

Blanc de Blancs 2002, Delamotte
Sestavljen iz 3 različnih leg vinogradov iz Cote des Blancs: Avize, Oger, Le Mesnil sur Oger. Bledo rumene barve, izredno delikaten in uravnotežen šampanjec. Chardonnay mu da svežino in energijo. Na nosu začutimo arome belih cvetov, breskev in marelic. Primeren za staranje, pijemo ga lahko kot aperitiv, pri belem mesu, ribi ali ob nežnih sirih.

Rdeče.si 2008. izbor Gašper Čarman
Ideja je bila rdeče vino, elegantno, drugačno in prevsem namnjeno pivcu. Rdeče.si je zvrst Cabernet Franca, ki ga je tudi največ, Cabernet Sauvignona in Merlota. Eno leto in pol v rabljenih lesenih sodčkih ga je lepo zaokrožilo, a še vedno mu ostaja tisti "frankovski šarm". Rdeče.si prihaja iz kleti Edi Simčič v Goriških Brdih. Ni naličen in odišavljen mladenič, je pa definitvo vreden pogledov, saj s svojo naravnostjo deluje zelo šarmantno.

Sauvignon 2010, Lisjak
Lep saden tropski vonj s poudarjeno aromo dozorele pasijonke in manga.
Na okusu prijetno sveže in harmonično.

Chardonnay selekcija 2009, Marjan Simčič
Globoka rumena barva z zlatim odtenkom napoveduje bogato suho vino z nevsiljivim in lepo v komponiranim izredno nežnim vonjem vanilije in različnih tropskih zaznav – v ospredju sta melona in guava, ki sčasoma počasi preraščata v za Chardonnay značilen vonj različnih začimb.

Burja Noir 2009, Posestvo Burja
nadmorska višina: 200 m (Zadomajc), 220 m (Ravno brdo)
tla: Lapor
gojitvena oblika: enojni guyot
povprečna starost vinograda: 12 - 20 let
obremenitev na trs: 0,8 kg
čas trgatve: začetek septembra
fermentacijske posode: leseni sodi
temperatura fermentacije: 20 - 25 °C
fermentacija: cisterne iz nerjavečega jekla
maceracija: 12 dni
kvasovke: spontana fermentacija
mlečnokislinska fermentacija: da, brez dodatka bakterij
staranje v lesenih sodih: 22 mesecev v lesenih sodih - večinoma barrique (10% novih)
čiščenje in/ali filtracija: rahla kartonska filtracija pred polnjenjem
odstotek alkohola: 13,5 % vol
biološko in/ali biodinamično kmetijstvo: preusmeritev v biološko

Cabernet Sauvignon 2007, Movia
Aleš Kristančič dosega s svojo kmetijo Movia, neverjetne uspehe v tujini. Zelo mlad je postal eden najboljših vinogradnikov na svetu. V tem vinu je združil znanje, izkušnje in naravo. Sladki tanini, bogato telo, rahla svežina ob aromah zrelih gozdnih sadežev, slive, marmelad, tvorijo enega najboljših cabernet sauvignonov pri nas. Na žaru srednje pečen biftek pokapan s kaplicami odličnega istrskega oljčnega olja in kozarec tega vina so občutki, ki se ne pozabijo.

Ciconia 2010, Casa Alexandre Relvas
Vino ima kopleksne arome, prevalduje rdeče sadje in začimbe, v ustih kompleksno in lepo zaokroženo
Kombinacija s hrano: vse vrste mesa in mehki siri

powered by Disqus