Pismo Božičku

| objavljeno v kategoriji ČlankiDragi Božiček,

zelo sem vesel, da ti spet lahko pišem. Veš, prav nič nisem jezen, če mojih zadnjih dveh pisem nisi prejel. Vem, veliko ljudi ti piše in ne moreš vsega opraviti, mogoče imaš premalo pomočnikov ali pa imajo ljudje preveč želja.  Jaz ti tokrat (kot vedno) ne pišem samo v svojem imenu, sem namreč zelo pozorno poslušal, kaj si ljudje želijo, in to ti bom danes posredoval. Okej, ne bom te razočaral, saj imam  tudi sam nekaj idej. Najprej, dragi Božiček, si želim, da vsem ljudem prineseš malce več veselja, optimizma, da bodo vsi prav takšni, kot so bili pred tremi leti, preden sta tista hudobna brata iz Amerike zakuhala šmorn. Kako se že pišeta ta dva barabina, mislim da Lehman, saj se spomniš, Božiček, kako je bilo pred tem, vsi so se smejali, hodili v gostilne,  rajali, zdaj se mi pa zdi, da je to izginilo. Daj, Božiček, prosim te, naredi to zame, no, če ne gre drugače, vsaj prinesi ljudem steklenico ugodnega  vina, saj so težki časi in piti ugodno vino je še vedno bolje kot ga sploh ne piti. Lehmanovima pa prinesi palico, prav takšno, kot si jo meni prinesel, ko nisem bil priden.
Meni prinesi letos knjige, ja, tiste debele vinske knjige, da bom lahko veliko prebral o vinih, saj veš, Božiček, več kot prebereš, več veš, in več kot veš, več veljaš. Joj, še nekaj sem se spomnil. Prinesi mi, prosim, steklenico vina letnik 2011, sem slišal, da je zelo dobra letina, prinesi mi, prosim, vsaj šest steklenic, da bom lahko vsako leto poskusil eno. Sem slišal, da je zelo pametno imeti vsaj šest steklenic enakega vina, da lahko spremljaš njegov razvoj. Saj se vino z leti razvija, ne? Prosim te, za darilo mi daj ta odgovor, to mi največ pomeni.
Slovenskim vinarjem prinesi veliko medalj, takšnih zlatih, te imajo najraje. Med letom sem pozorno poslušal in moram ti povedati, da si jih res želijo. In veš, kaj, prav vsi si jih želijo, prosim, Božiček, prinesi jih vsem. Obljubiš? Prinesi jim, prosim, še eno pero in list papirja, da si bodo lahko pisali, da si bodo lahko čestitke pisali, ko jim bo šlo dobro. To je skromno, a lepo darilo, saj če nekomu čestitaš, bo tudi on tebi, pa ne povej, da sem ti jaz to povedal. Še nekaj prinesi vinarjem, kakovost in količino. Božiček, veš, eni delajo vino, ker ga imajo radi, drugi pa, ker bi radi veliko zaslužili. Prosim, Božiček, prvim obljubi dober letnik, drugim pa obilen, verjemi vsi bodo srečni.
Gostincem pa prinesi veliko gostov. Božiček, ta dva hudobna brata iz Amerike sta jih vse nekam skrila. Gostince dobro poznam, saj veš, z nekaterimi sem tudi v sorodu in povem ti, da oni zelo trdo garajo in se zelo trudijo za svoje goste. Želim si, da jim vrneš veselje na lica in veliko gostov v hiše, zelo ti bodo hvaležni in tudi za tebe bodo lepo poskrbeli, ko jih obiščeš.
Joj, skoraj sem pozabil, veš, česa si pa najbolj želim? Snega nam pošlji, vsi bomo veseli, vzdušje bo boljše in tudi smučke bomo lahko uporabili pa še kepali se bomo lahko. Tudi tebi ga želim, da Oglasi se kaj, Božiček, bova kakšno dobro steklenico odprla in kaj dobrega pojedla se jelenčki ne bodo mučili, saj če se prav spomnim, se ne moreš sankati, če ni snega, lahko nasankaš, sankati se pa ne da. Mislim, da sem ti sporočil vse, kar sem želel, pa poskrbi še za kako zabavo, da se bomo malce smejali in plesali, no, tistim, ki so raje doma, pa posnemi kako dobro oddajo, takšno smešno. Veš, kaj mi lahko še prineseš? Eno dobro cigaro, te so mi zelo všeč zadnje čase, in kaj dobrega za pojesti, za vino sem ti omenil, več pa tudi ne potrebujem. Družbo dobro že imam, s tem se ne obremenjuj.
Dragi Božiček, hvala ker si si vzel čas in prebral moje pismo, zelo lepo od tebe. Oglasi se kaj, bova kakšno dobro steklenico odprla in kaj dobrega pojedla. Tebi želim predvsem obilo zdravja, saj je konec koncev to tisto, kar edino šteje. Pozdravi Rudija in srečno.

Članek v PDF formatu

powered by Disqus