Champagne Pol Roger

Champagne Pol Roger Pol Roger je prodal prvo steklenico januarja 1849. Družinske razmere so ga prisilile, da je začel posel s šampanjci. Njegov oče, ki je bil notar, je dobil neozdravljivo bolezen in ni mogel več opravljati svojega posla. Njihov kupec je bil trgovec v vasi Ay, rodnem kraju Pol Rogerja. Podjetje se je razvijalo hitro. Leta 1951, so se iz Ay preselili v Epernay. Že leta 1855 je Pol začel favorizirati suhe šampanjce, ker je vedel, da imajo Angleži take radi. Do leta 1899, ko je ustanovitelj podjetja Pol Roger umrl, si je ime pridobilo že veliko prepoznavnost. Trajalo je le 30 let. Klet Pol Roger, ki se razteza na kakšnih 7 km, je med najhladnejšimi (cca. 9,5°C) in najglobljimi v Epernay-u. Najnižja točka je 33 metrov pod zemljo. Take razmere so idealne za sekundarno fermentacijo in zorenje na kvasovkah; rezultat je fina in čvrta pena iz drobnih mehurčkov, kar je zaščitni znak kleti Pol Roger.