Bodegas Ontañón

Bodegas Ontañón V kleti Bodegas Ontañon iz Rioje pridelujejo vina od leta 1984. Danes veljajo za klet kjer ob izvrstnem vinu gojijo tudi naklonjenost do umetnosti. Prepričani so, da lahko ljudem z vinom približajo umetnost, in da sta vino in umetnost povezana že od začetka pridelovanja vina. Klet Ontañon im v lasti 180 hektarjev vinogradov. Pri pridelovanju vina se držijo načela, da je pridelovanje vina umetnost. V vsaki fazi pridelave od trte, grozdja, mošta do vina, skrbijo za najboljše pogoje. Grozdje različnih sort se trga ob času, ko določena sorta doseže popolno zrelost. Grozdje se stiska v navadnih in vertikalnih prešah, slednje skupaj s potapljanjem kape, omogočajo vinu izjemno globoko in močno barvo. Po fermentaciji vinu pustijo čas, da si odpočije od vrenja, nato pa ga pretočijo in izberejo kateri del vin bodo starali v hrastovih brarique sodih. Klet ima preko 5000 francoskih in ameriških barrique sodov. V senci kleti ob 70-80% vlažnosti, stalni temperaturi 14-15 so vinu zagotovljeni najboljši pogoji za počasno a konstantno nabiranje kompleksnejših arom in močnejšega karakterja. V steklenice se tako polni zrelo vino, primerno za uživanje.

 • Reserva 2004

  Bodegas Ontañón

  Barva je temno rdeča, na nosu je kompleksno in bogato, z aromami malin in v ozadju čokolada. V ustih je lepo uravnovešeno, okus spominja na zrelo sadje. 

  20,90 €

 • Crianza 2008, Ontañón

  Bodegas Ontañón

  Vino ponuja arome črnih gozdnih sadežev, tartufov, zaokrožene z balzamičnim zaključkom. Vonj nakazuje mineralnost v okusu, ki je...

  14,90 €