Van Zellers

Van Zellers Cristiano Van Zeller je leta 1993 zapustil družinsko klet Quinta do Noval, da bi prideloval svoje lastno vino. Leta 1996 je kupil posest Quinta do Vale Dona Maria in začel s rekonstukcijami in sajenjem novih trt. Zgodnji letniki so bili narejeni in zorjeni v kleteh Niepoorta. Mnogi vinogradi so stari 50 let in več, vsa vina in porti pa so pridelani po trdicionalnih metodah - "foot trodded" oz. stiskanja grozdnih jagov z nogami v velikih granitnih bazenih.

Bogastvo regije Douro oz. doline reke Douro in vina, ki so pridelana tam so zelo specifična v vseh pogledih v svetovnem merilu. Zaradi geografske lege, tal, klime in številnih avtohtonih sort lahko pridelajo bela in rdeča vina kot tudi portovce, ki jih ni mogoče posnemati nikjer na svetu.

Tudi Quinta Vale D. Maria en ena izmed njih. Te odlike jim priznavajo tudi svetovno priznani vinski kritiki, kot je Robert Parker.

Quinta Vale D. Maria

 • Quinta Vale D. Maria red 2011

  Van Zellers

  Zelo elegantno in živahno vino, z lepo temno rdečo barvo z vijoličnimi in škrlatnimi odtenki. Vonj spominja na zrelo rdeče sadje (češnje, slive in robide). Zelo...

  48,00 €

 • Ruby port

  Van Zellers

  Barva je kristalna rubinasto rdeča. Za pitje primerno takoj po polnjenju. Van Zellers Ruby Port je odličen spremljevalec sladic. Postrežite rahlo ohlajenega.

  9,90 €

 • Casal de Loivos 2010

  Van Zellers

  Loivos de Casal je zelo prefinjeno in harmonično vino, z arommami zrelega rdečega sadja in jagodičevja in mehkimi tanini. Kislina je lepo vkomponirana v celoto,...

  29,90 €

 • Rufo 2011

  Van Zellers

  Vino ima srednje koncentrirano telo in lepo svežino. Rufo 2010 je elegantno in sveže vino, aromatičen in saden okus in lep svež pookus. 

  9,90 €

 • Quinta Vale D. Maria vinatge port 2011

  Van Zellers

  Quinta Vale D. Maria 2011 Vintage Port ima močno temno rdečo barvo z vijoličnimi in škrlatnimi odtenki. Ima izredno koncentrirane arome zrelega rdečega sadja, kot...

  41,90 €